10 tips om op persoonlijk vlak te kunnen groeien

Bijgewerkt: jan 24


Persoonlijke groei is belangrijk, zodat je niet stil blijft staan. Wanneer je een eigen bedrijf runt, ga je op een gegeven moment merken dat je op sommige punten vast loopt. Door te werken aan je persoonlijke groei blijf je jezelf inspireren en ga je groeien als persoon. Ik deel graag mijn 10 tips met je, zodat je kan blijven groeien op persoonlijk vlak.


Tip 1: Overwerk je niet

“Zet doelen, zodat je jezelf niet overwerkt”

Wanneer je zonder doelen aan de slag gaat, merk je al snel dat je je overwerkt gaat voelen. Je bent namelijk zo in de rondte aan het werken zonder dat je weet waar je naar toe gaat. Zorg dat je doelen stelt, zodat je gefocust aan het werk kan. Heb je toch het idee en het gevoel dat het even niet lekker gaat, plan even een paar daagjes weg om weer nieuwe energie op te doen.


Tip 2: Laat dingen los


Om het meeste gedaan te krijgen, kun je niet alles doen. Delegeren is een belangrijke skill voor een leader. En iedereen is een leader hier. Je kunt heel perfectionistisch zijn en alles zelf willen doen, maar soms moet je ook andere om je heen vertrouwen.


Tip 3: Werk iedere dag aan persoonlijke ontwikkeling


Welke skills zijn het belangrijkste om je business goed te kunnen bouwen? Zorg dat je iedere dag werkt aan deze skill, zodat je een master wordt. 90 dagen habit.


Tip 4: Droom groot


Wat wil jij nou eigenlijk voor de rest van je leven? Jouw visie voor de toekomst is belangrijk om te weten waar je naar toe gaat werken. Schrijf je visie op en hang hem ergens waar je het iedere dag kunt zien. Visualiseer alsof je daar al bent.Tip 5: Gebruik een ochtendroutine


Door een ochtendroutine te gebruiken, begin je fitter, energieker en gefocust aan de dag. Ook al heb je kids, zet je wekker 15 minuutjes eerder. Je zal echt verschil gaan merken.


Tip 6: Lees iedere dag en neem hiervoor een leadership boek


Iedere dag een stuk lezen zorgt ervoor dat je gaat groeien. Belangrijk dat je een boek neemt die past binnen de business. Iedereen is een leader, maar deze skill kun je masteren door er iedere dag mee bezig te zijn. Leadership is niet alleen maar een titel die je hebt. Leadership gaat om hoe jij met je business om gaat, hoe jij je doelen nastreeft, hoe jij met overgave werkt aan je doelen.


Tip 7: Zet een groot doel voor jezelf, maar zorg dat het wel te behalen is.


Je wilt geen teleurstellingen, wanneer je je doel niet hebt behaald. Het is daarom goed om verschillende doelen te stellen. Je visie is voor lange termijn. Deze visie ga je opsplitsen in kleinere doelen. Bijvoorbeeld een 90 dagen doel. Dit 90 dagen doel splits je ook weer op naar een 30 dagen doel en dan een dagelijks doel. Zo is je focus veel beter en hoef je je alleen maar te focussen op je dagelijkse doel. Kleine stapjes zetten naar een groter doel.

Tip 8: Heb geen angst


Wanneer je gaat groeien, zul je in een diep dal terecht komen, je zult groeien, je zal weer een teleurstelling te verwerken krijgen enz. Het gaat op en neer. Falen is juist een groot aspect van succes. Ben niet bang dat het niet werkt en geef vooral niet op. Je werkt met een bewezen systeem en een bewezen bedrijf dat awards ontvangt. Heb daar vertrouwen in.


Lukt het even niet? Ga dan terug naar het begin en start weer op je 1e dag. Zo pak je het snel weer op. Wat je toen minder goed deed, ben je nu al veel beter in. Je hebt je skills opgebouwd. Zo wordt je telkens weer een stukje beter en ga je groeien.


Tip 9: Zoek een mentor


We hebben allemaal een coach in de business. Zelfs ik heb een coach. We hebben er zelfs minimaal 4. Leer van je coaches, zodat jij dezelfde groei en stappen kan maken als zij doen. En ook zij hebben ups & downs en ook zij zullen falen, maar daar leer je juist van. Je hoeft namelijk niet meer dezelfde fout te maken.
Tip 10: Bouw je eigen leven


Je hebt je goals, je weet welke skills je moet leren. Nu is het enige wat nog rest: bouwen van je business. Ga er voor en laat je niet tegen houden door mensen om je heen. Mensen zijn heel snel te beïnvloeden, waardoor je je eigen dromen laat varen. Het gaat om jou en niet op iemand anders. Jij hebt die visie, jij hebt die dromen. Ga ze waarmaken, want je zal er anders altijd spijt van krijgen.


Het partnerbedrijf heeft alles in huis om je dromen waar te maken. En nee het is niet zo dat alleen top leaders veel kunnen verdienen. Iedereen kan de top behalen, maar je zult er hard voor moeten werken. Wat heb je liever? 40 jaar werken voor een baas en dan met pensioen? Hoe lang heb je dan nog? Of ga je nu keihard werken de aankomende 5 – 10 jaar en de rest van je leven genieten en je dromen verwezenlijken. Het is aan jou!


102 keer bekeken
Contact

Bianca Bisschop

Messenger: m.me/biancabisschop.nl

info@biancabisschop.nl

Tel: 06-18054683

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2019 by Bianca Bisschop.