De vier stappen om je online business te starten.

Bijgewerkt op: 15 jul.Starten met je bedrijf kan heel overweldigend zijn. Waar leg je de focus en waar start je? Wat doe je daarna en hoe hou je dit vol? Ikzelf struggelde vooral uiteindelijk met het laatste, waardoor ik mijn motivatie kwijt raakte. Gelukkig heb ik deze weer terug gevonden samen met een fijne strategie om mijn online business te bouwen.


Er zijn zoveel dingen waar je aan moet denken of wat er op je af komt. Er komen veel dingen op je lijstje te staan. Door een vaste strategie te gebruiken met een goede workflow weet je wat je iedere dag moet doen.


De elementen die ik gebruik zijn als volgt:


1. SOCIAL MEDIA

Op mijn Social page deel ik waardevolle content. Ik gebruik Social media om mensen naar mijn blog te sturen, waar ze meer informatie kunnen vinden over het onderwerp en waar ze gratis een guide kunnen downloaden.2. BLOG/WEBSITE

De blog/website gebruik ik om mijn publiek te sturen. In principe stuur ik iedereen vanuit waar dan ook naar mijn blog. Heb je nog geen blog? Je hebt er één nodig om te kunnen groeien. Stel dat Facebook failliet gaat of stopt zoals Hyves destijds heeft gedaan. Dat is je hele business weg en dat wil je niet zien gebeuren.


3. INSCHRIJFFORMULIER/OPT-IN

Deze gebruik je op je blog. De persoon die zich inschrijft krijgt waarde terug als bijvoorbeeld een guide, checklist of nieuwsbrief. Mijn website is gebouwd met WIX, waar dit in zit en waarmee ik op een simpele manier deze formulieren kan maken en toepassen.


4. LEAD SYSTEM

Dit is een systeem, waar al je inschrijvers in terecht komen. Vanuit hier organiseer je alles en communiceer je met hen. Het is een musthave, want e-mailmarketing is key voor een succesvolle business.


Belangrijk is om altijd eerst waarde te geven en delen, voordat je iets vraagt van iemand. Bijvoorbeeld: Je werkt met verzorgingsproducten, dan kun je tips, reviews etc. delen met je publiek.


Hierdoor bouw je vertrouwen op en zullen ze eerder naar jou toe komen voor advies. Daarna kun je hen je oplossing geven. Dat brengt je weer terug naar de B-E-S formule.


Liefs,

Bianca


ps. Mocht ik je ergens mee kunnen helpen laat het me dan weten via hier of gebruik de chat op de website. Wil jij ook aan de slag met je eigen business, maar weet je niet waar te starten? Download dan eerst de gratis guide.