Focus je iedere dag op drie activiteiten voor groei van je bedrijf.

Bijgewerkt op: 15 jul.Om je online bedrijf te bouwen heb je ook kennis nodig van marketing. De basis is belangrijk om te weten. Goed dus om hier meer over te lezen. Een strategie volgen is ook belangrijk, zodat je telkens zaadjes plant, die later tot bloei komen.


Je start net, dus focus je op de activiteiten die je doet, niet op het resultaat. Er is nog geen resultaat. Wanneer je de volgende activiteiten iedere dag doet, ga je resultaten zien.

De formule die je volgt heet: B-E-S (Build, Engage, Sell)


BUILD

Het is moeilijk om niet meteen resultaat te zien, maar het resultaat komt er, maar pas op een later moment. Je zit nu eerst in de bouw fase.


Je moet eerst bouwen, zodat er mensen naar je toe komen. Dit heeft tijd nodig. Mensen zien je niet meteen. Zorg dat je zichtbaar blijft door iedere dag 1x te posten of in ieder geval consequent te zijn met wanneer je post. Post niet meer dan 1x per dag business (spam). Maak een goede afbeelding met waardevolle content waar mensen echt iets aan hebben. Geen reclameaanbieding van 2 voor de prijs van 1, maar geef echt waarde weg.

Zorg dat jij diegene bent die het probleem oplost waar mensen mee lopen. Mensen hebben minimaal 8-12 keer nodig voordat ze iets aan je vragen of bij je bestellen.


Er zijn mensen die na 1 maand al opgeven, omdat ze geen resultaat zien. Dat is niet slim, aangezien je eerst moet zaaien, voordat je kan gaan oogsten. Daar is deze dagelijkse strategie ook voor. Eerst goed bouwen, dan met de mensen in contact komen en dan ga je ze iets verkopen.


Focus je dus op je activiteiten.


ENGAGE

Wanneer je een bericht hebt gepost en mensen reageren daarop is het belangrijk om in contact te komen met ze. Start met het bouwen van een relatie met die persoon. Door dit te doen ben je bezig om de Know, Like en Trust factor te krijgen. En dat is het allerbelangrijkste van alles, mocht je willen dat mensen bij jouw iets gaan kopen. Ze moeten je vertrouwen, voordat ze naar je toe komen.


Je krijgt dat vertrouwen door waardevolle content te delen dat jou klant helpt om vooruit te komen. Dit zorgt ervoor dat ze met jou in contact willen komen en zij zullen ook sneller reageren op je content. Ze worden fans.


Jij zorgt voor de interactie met je fans door deze mensen te gaan volgen (via de volg button) en te connecten door op posts van hen te reageren. Zorg wel altijd dat je reactie een echt gemeende reactie is en niet om maar snel iets te reageren. Het gaat om waardevolle connecties die je wilt maken. Niet om snel te zorgen dat ze bij je kopen.WAARDEVOLLE CONTENT

Je hebt waardevolle content geplaatst op je socials, maar niemand liked of reageert. Hoe zou dit kunnen komen? Wanneer mensen iets lezen, maar er staat geen call to action in het bericht zullen ze verder ook niet met het bericht doen.

Daar tegenover staat wel dat je dit ook zelf moet doen bij de leaders in jouw business. Wanneer jij namelijk hen bijv. op Instagram volgt, content liked en reageert dan kom jij ook vaker in beeld bij potentiële fans.


Engage met de mensen die reageren onder hun berichten. Niet verkopen, maar echt een gesprek aan gaan. Bouw relaties op en help je publiek door waardevolle content te creëren.

Zorg er wel voor dat je posts er ook verzorgd uit zien.


Wil je weten hoe je dit doet? Download de gratis Freebie hieronder.


SELL

Dit is het leukste gedeelte dat er voor gaat zorgen dat je ook daadwerkelijk geld gaat verdienen en je bedrijf steeds verder kunt uitbreiden en verder kan gaan opbouwen. Je hebt een publiek opgebouwd, je hebt waardevolle content gecreëerd en bent in contact met de mensen die op je content reageren (liken, reageren, delen), je hebt men hen een relatie opgebouwd zodat je de know, like en trust factor hebt.Nu is het tijd om naar een verkoop over te gaan. Helaas starten de meeste mensen met deze laatste stap, waardoor ze niet een sterk fundament bouwen van hun business. Dit heet 'pitching' in plaats van 'leading with value'. Door dit te doen zullen ook de mensen die het wel op de goede manier doen gelabeld worden als spammers.

Zonde voor deze mooie manier van bouwen van je online bedrijf.


B-E-S formule

In principe is de B-E-S formule de formule die je dagelijks kunt volgen en ieder bedrijf succesvol maakt op het internet.


Het fijne hiervan is, is dat je hier altijd naar terug kunt gaan, wanneer je even de weg kwijt bent geraakt. Als je niet meer weet wat je nu eigenlijk moet doen, ga je terug naar de B-E-S formule en je zult zien dat je weer op de goede weg komt.


Liefs,

Bianca


ps. Mocht ik je ergens mee kunnen helpen laat het me dan weten via hier of gebruik de chat op de website. Wil jij ook aan de slag met je eigen business, maar weet je niet waar te starten? Download dan eerst de gratis guide.