Van het label ´ziek´ naar weer ´fit´

Bijgewerkt op: 31 jul.Mijn blogs gaan niet alleen maar over tips en hoe je een online business kunt opbouwen, maar ook over mij en over jou en over het leven. Met deze blog hoop ik inspiratie en/of een beetje motivatie te kunnen geven aan anderen die het nodig hebben en er naar op zoek zijn. Even goede vrienden als je dit niet zoekt, dan komt er vast op een later moment een blog voorbij waar je juist wel iets aan hebt.


Het label 'ziek' zijn.. dat is het label wat ik op 10 april 2020 ineens op mijn voorhoofd geplakt kreeg. Ziek zijn in de vorm van Triple Negatieve Borstkanker. Gelukkig was ik er op tijd bij en was het nog niet zo groot. De tumor of het bultje genoemd was 2,1 cm. Ik voelde het al een paar dagen en aangezien het in de familie zit, ben ik snel naar de dokter gegaan.


Begin 2020 was ook het begin van tante Cora, waardoor ik niet naar mijn eigen huisarts kon. Dat is wel even vreemd, want je gaat toch iets bespreken waar een soort van schaamte of iets omheen hangt. Tenminste dat had ik. Toch heb ik de stap gezet en gelukkig ook bleek snel.


Op 10 april kreeg ik dus de diagnose en toen was daar ineens het woord kankerpatiënt. Het is ook niet zo dat het met een omweg gezegd wordt. Je zit en je weet het meteen. Dat was even slikken, maar de eerste vraag en eigenlijk de enige vraag die ik op dat moment had was: 'Wat gaan we er aan doen?'.


Die vraag kon niet meteen beantwoord worden, omdat er nog 1 testuitslag binnen moest komen. Daarvan was afhankelijk hoe mijn behandeling er uit zou komen te zien. Uiteindelijk kreeg ik een compleet pakket met chemokuren, een operatie en bestralingen.


Ik moet zeggen dat ik er redelijk goed doorheen ben gekomen. Op 29 zijn we gestart met de chemokuren. Ik voelde me niet fit tijdens de eerste vier dagen na iedere chemo. Ik was niet doodziek, maar gewoon echt niet fit. Meestal was dat na 4 dagen weer weg en dan kon ik er weer 2,5 week tegenaan. Doordat corona steeds sneller rondging, ben ik wel terughoudend geweest in het afspreken met mensen.


Corona was wel het laatste wat ik zou willen hebben. Ook door corona zat ik alleen bij de chemo's. Gelukkig had ik mijn laptop iedere keer bij of een fijn boek. Je zit er toch 2,5 uur en dan kun je die maar beter nuttig besteden dacht ik zo.


Na de eerste chemo en voor de 2e chemo begonnen mijn haren uit te vallen en sindsdien droeg ik chemomutsjes. Erg mooie moet ik zeggen :) Ik heb er mogen lenen en ik heb er een aantal nieuw besteld bij RosetteLaVedette. Geen saaie mutsjes, maar leuke die echt bij de tijd zijn. Zij was net als ik 34 toen ze borstkanker kreeg, en ze dacht precies hetzelfde als ik over pruiken, mutsjes etc. Nadat mijn haar is uitgevallen ben ik meteen gestart met de shampoo en conditioner die je huid dikker en voller maakt. Het is een shampoo die in de hoofdhuid intrekt en vanaf de wortel de haren voedt. Nu had ik geen haar, maar ik dacht wat heb ik te verliezen. Als ik nu alvast begin, kan er alleen maar sterk en vol haar voor terug komen. Nou dat is gebeurd. Ik ben er enorm blij mee. Ik weet natuurlijk niet hoe het zou zijn geweest, wanneer ik het niet had gebruikt, maar uiteindelijk geloof ik dat het echt heeft geholpen.

Na de chemokuren kon ik even bijkomen en was het tijd voor de operatie. Mijn laatste chemokuur had ik op 7 oktober en op 13 november werd ik geopereerd. Het was een dag opname, dus na de operatie en zo lang is dat het ergens bij je hart in de buurt uit komt. Dit slangetje had een knop waarop de chemo aangesloten kon worden. Dat scheelde me een hoop pijn telkens met prikken. Ik had veel last telkens na het prikken en als ik dan nog 12 keer had moeten prikken was niet iets waar ik op zat te wachten.


Door de chemokuren veranderde mijn huid heel erg. Als ik even niets deed aan mijn huid, was het meteen droog en voelde het heel raar aan. Jullie weten dat ik geen motivitatie had om mijn business verder op te bouwen, maar de producten ben ik altijd blijven gebruiken. En eerlijk.. deze producten hebben mijn huid echt geholpen door de hele periode heen. Mijn gezicht reinigen deed ik met een gezichtsreinigingsapparaat wat ook meteen mijn huid masseerde. Normaal gebruikte ik hiervoor een cleanser voor de gemengde huid, maar mijn huid had dit nu echt niet nodig. Ik ben toen overgestapt tijdelijk naar de cleanser voor de droge huid en dat zorgde ervoor dat mijn huid weer zacht werd.


De bestralingen zorgde ook voor een enorme droge huid. Door het iedere dag na de bestraling in te smeren bleef het flexibel en zacht. Zelfs nu is regelmatig smeren nog nodig. Gelukkig hou ik van deze body butter en vind ik het niet erg om dit te doen. Als het me helpt, doe ik alles.


Na de chemokuren kon ik even bijkomen en was het tijd voor de operatie. Mijn laatste chemokuur had ik op 7 oktober en op 13 november werd ik geopereerd. Het was een dag opname, dus na de operatie en het uitslapen mocht ik naar huis. 4 weken herstellen van de operatie om daarna nog 20 bestralingen te ondergaan. Op 15 januari was ik klaar en hiermee had ik bijna een jaar aan behandelingen afgerond.


Het rare is dat ik van de bestralingen vrij moe werd. Ze hadden het wel aangegeven, maar toch verwacht je het niet helemaal. De moeheid heeft er wel voor gezorgd dat ik daar nu nog last van heb. We zijn nu bijna 1,5 jaar verder en wanneer ik een drukke dag heb gehad, merk ik dit heel erg de volgende dag. Dan moet ik een middagdutje doen of heel vroeg naar bed. Dat is het leren leven met de ongemakken die het nog met zich mee brengt.

Desondanks ben ik de hele reis positief geweest om dit tot een goed einde te brengen. Het belangrijkste is dat ik gezond ben en dat de controle afgelopen Februari helemaal goed was. Ik geloof dat ik andere kan inspireren om voor gezondheid te gaan. Ik ben kunnen blijven stralen tijdens deze periode met af en toe wel flinke huilbuien om even alles kwijt te kunnen, maar de producten hebben mij enorm geholpen en dat is waarom ik zoveel liefde heb voor het partnerbedrijf waar ik mee werk.


Het leuke is dat iedereen een partnerbedrijf heeft waar hij/zij zich helemaal thuis voelt of je bent juist nog op zoek naar een partnerbedrijf. Je doet dit voor jou, dus kijk vooral wat bij jouw past en welke producten jou kunnen helpen om je probleem op te lossen. Wat dat is jouw verhaal en dat zorgt ervoor dat mensen naar jou komen. Schrijf je eigen succes story!


Ik hoop dat ik jou kan inspireren om te vechten voor wat je waard bent. Om te gaan voor je dromen en niets je te laten tegen houden, want iedereen verdient een geweldig leven waarin je alles kunt doen en herinneringen kunt maken voor het leven.


Juist wat er is gebeurd heeft me ook sterker gemaakt om er voor te gaan.


Liefs,

Bianca


ps. Mocht ik je ergens mee kunnen helpen laat het me dan weten via hier of gebruik de chat op de website.Wil jij ook aan de slag met je eigen business, maar weet je niet waar te starten? Download dan de gratis guide en meld je gratis aan voor de Facebook Community.